0878441798 | 10:00 - 18:00
Пон. - Пет. от 10:00 до 18:00.
гр.Варна ул.Парижка комуна 33
Затвори кошницата

Кошницата е празна

Профилактика на компютър и почистване от прах

Цена 35.00 лв.
Профилактика на компютър и почистване от прах

Първо да споменем какво е "профилактика" и защо тя е от голямо значение за безпроблемната работа на компютъра. Профилактиката и почистването от прах на компютъра е процес, при който се отстранява насъбралият се прах и нечистотия в кутията на Вашият компютър, както и подмяна на термо пастата, която способства за по-добрия топло обмен между процесора и радиатора . Защо се събира прах в компютъра ли? За да се охлаждат процесора и останалите компоненти в компютърната кутия е необходим постоянен приток на хладен въздух. Този приток се доставя от монтираните вентилатори, които работят непрекъснато. С работата си освен да охлаждат компонентите, те засмукват и прах, косми и т.н. от помещението в което се намира компютъра. Този фин прах се наслоява лека полека по перките на вентилаторите, по радиатора на процесора по останалите части на компютъра. Резултатът е затруднено охлаждане, което може да доведе до прегряване на компютъра, сини екрани, рестартиране, бавна работа, или срив в системата.
За безпроблемната работа на компютърната система ние препоръчваме профилактиката да се извършва поне веднъж годишно, а при-по интензивна работа и на 6 месеца. Това доказано би предотвратило появата на по-големи и същевременно по-скъпи ремонти на Вашият компютър.

Удължете живота на компютъра си!
Обадете ни се на телефон 0878441798 или заповядайте в нашият сервиз за компютри, който се намира в гр.Варна на ул.Парижка комуна 33.

Какви действия ще извършим за Вас

  • Ще приемем компютъра в нашия сервиз и ще Ви издадем протокол за това;
  • Ще отворим кутията на компютъра и ще извадим за почистване охлаждащите компоненти;
  • Ще почистим от прахта останалите компоненти, дънна платка, захранващ блок, видео карта, компютърна кутия;
  • Ще прегледаме за видими проблеми по компонентите на компютъра;
  • Ще смажем вентилаторите и ще подменим старата термо паста с нова;
  • В случай, че вентилаторите не подлежат на смазване, ще се свържем с вас, с предложение за подмята им, както и съответно както би ви струвало това;
  • След като всичко вече е почистено, смазано и монтирано, ще тестване за стабилна работа компютъра, и като се убедим, че всичко работи както трябва, ще се свържем с Вас за да Ви предадем техниката готова за работа

ТОП 10 най-разглеждани услуги

Адрес и контакти на сервиза за лаптопи и компютри във Варна